Nieuws

Hierbij de nieuwsbrief 2023 van de Nationale Stichting Blinden en Slechtzienden/NSBS Suriname, waarin een overzicht van onze activiteiten, werkzaamheden en voornemens.

De NSBS had op 3 juni 2022 bezoek van Robert Bos (voorzitter) en Rob Rijnja van Stichting Zienderogen. Deze stichting biedt hulp aan arme blinden en slechtzienden, wereldwijd, door het uitvoeren van projecten. Zienderogen heeft zich georiënteerd bij de NSBS en de samenwerking zal januari 2023 verder versterkt worden. 

 

 

Het ADL lokaal/ keuken heeft een grote rice cooker en een ijskast gehad van de heer Mike Nanden. De ADL leerkrachten begeleiden de doelgroep bij het beter leren omgaan met hun beperking. Een goede rice cooker en ijskast zijn een belangrijke voorwaarde hierbij.

Twee leerlingen met een visuele beperking lopen momenteel stage in het ADL lokaal: Chavelly en Charissa. Charissa maakte tijdens een van haar stagedagen, onder begeleiding, een nasi goreng klaar.

Enkele leerlingen met een visuele beperking hebben een schooltas met inhoud ontvangen van het Surinaams Bijbel Genootschap (SBG). Het gaat om leerlingen van de L. Brailleschool en leerlingen in het regulier onderwijs.